Image

Pārtikas tehnologs

Laura Roķe

📞 +371 26160982 
✉️ laura.roke@neo.lv

Cietes

Ciete ir augu polisaharīds. Tā galvenokārt atrodas graudos, augļos, dārzeņos. Kartupeļu bumbuļos (atkarībā no šķirnes) tās saturs ir 20-30%, graudos - 70-80%.

Ciete ir pārtikas produkts, bet modificētā jeb pārveidotā ciete ir pārtikas piedeva.

Attēls Produkta nosaukums Cena Produkta kods Noliktavā Daudzums
NEO Dabīga kartupeļu ciete NEO Dabīga kartupeļu ciete 1.34€ NEO293
Izpārdots
NEO Pārveidota kartupeļu ciete NEO Pārveidota kartupeļu ciete 1.34€ NEO294
Izpārdots
NEO Dabīga kukurūzas ciete NEO Dabīga kukurūzas ciete 1.34€ NEO295
Izpārdots
NEO Pārveidota kukurūzas ciete NEO Pārveidota kukurūzas ciete 1.34€ NEO296
Izpārdots
NEO Maltodekstrīns NEO Maltodekstrīns 1.34€ NEO297
Izpārdots
NEO Dekstroze NEO Dekstroze 1.34€ NEO298
Izpārdots

Pārveidotās cietes

Šāda veida ciete ir tehnoloģiski apstrādāta, lai mainītu tās spēju uzbriest aukstā ūdenī, pastiprinātu ūdens saistīšanas spējas un novērstu sinerēzi, iegūtu dzidru klīsteri, pastiprinātu cietes izturību pret skābēm, paaugstinātu vai pazeminātu temperatūru, uzlabotu produkta īpašības pēc sasaldēšanas un atlaidināšanas. 

Piedāvājam pārveidotu kukurūzas cieti ar dažādām modifikācijām - E1422, E1442. Pēc pieprasījuma ir pieejamas arī cietes ar citu botānisko izcelsmi (kartupeļu, kviešu, tapiokas) - gan dabīgas, gan pārveidotas, atkarībā no vēlamajām gala produkta īpašībām. 

Nesējvielas

Pulverveida nesējvielas ir ārkārtīgi svarīga pārtikas produktu tehnoloģiskā sastāvdaļa - tās ļauj aktīvajām vielām būt stabilām, viegli dozējamām, neuzsūkt mitrumu un vienmērīgi sadalīties gala produktā. Labākā universālā pulverveida nesējviela pārtikas rūpniecībā ir maltodekstrīns, jo tas ir neitrāls, ekonomiski izdevīgs, labi šķīstošs. 

Dekstroze

Šis monosaharīds ir mazāk salds, bet ātrāk reaģējošs un labāk šķīstošs, salīdzinot ar saharozi (cukuru). Pateicoties šīm īpašībām, dekstrozei ir plašs pielietojums: 

  • nodrošina maigu, ne pārāk intensīvu saldumu;
  • nodrošina cukuru (barības vielas) raugiem un baktērijām fermentācijas procesos;
  • ātri uzsūcas - izmanto sporta un medicīniskajā uzturā;
  • novērš ledus kristālu veidošanos, nodrošina maigu un krēmīgu struktūru saldējuma ražošanā;
  • veicina grauzdējuma garšu un nodrošina zeltainu krāsu garozai konditorejas izstrādājumiem.