Cietes
Ciete ir augu polisaharīds. Tā galvenokārt atrodas graudos, augļos, dārzeņos. Kartupeļu bumbuļos (atkarībā no šķirnes) tās saturs ir 20-30%, graudos - 70-80%.
Ciete ir pārtikas produkts, bet modificētā jeb pārveidotā ciete ir pārtikas piedeva.
Pārveidotās cietes
Šāda veida ciete ir tehnoloģiski apstrādāta, lai mainītu tās spēju uzbriest aukstā ūdenī, pastiprinātu ūdens saistīšanas spējas un novērstu sinerēzi, iegūtu dzidru klīsteri, pastiprinātu cietes izturību pret skābēm, paaugstinātu vai pazeminātu temperatūru, uzlabotu produkta īpašības pēc sasaldēšanas un atlaidināšanas.
Piedāvājam pārveidotu kukurūzas cieti ar dažādām modifikācijām - E1422, E1442. Pēc pieprasījuma ir pieejamas arī cietes ar citu botānisko izcelsmi (kartupeļu, kviešu, tapiokas) - gan dabīgas, gan pārveidotas, atkarībā no vēlamajām gala produkta īpašībām.
Nesējvielas
Pulverveida nesējvielas ir ārkārtīgi svarīga pārtikas produktu tehnoloģiskā sastāvdaļa - tās ļauj aktīvajām vielām būt stabilām, viegli dozējamām, neuzsūkt mitrumu un vienmērīgi sadalīties gala produktā. Labākā universālā pulverveida nesējviela pārtikas rūpniecībā ir maltodekstrīns, jo tas ir neitrāls, ekonomiski izdevīgs, labi šķīstošs.
Dekstroze
Šis monosaharīds ir mazāk salds, bet ātrāk reaģējošs un labāk šķīstošs, salīdzinot ar saharozi (cukuru). Pateicoties šīm īpašībām, dekstrozei ir plašs pielietojums:
- nodrošina maigu, ne pārāk intensīvu saldumu;
- nodrošina cukuru (barības vielas) raugiem un baktērijām fermentācijas procesos;
- ātri uzsūcas - izmanto sporta un medicīniskajā uzturā;
- novērš ledus kristālu veidošanos, nodrošina maigu un krēmīgu struktūru saldējuma ražošanā;
- veicina grauzdējuma garšu un nodrošina zeltainu krāsu garozai konditorejas izstrādājumiem.

