Image

Pārtikas nodaļas vadītājs

Jānis Kupčs

📞 +371 29481394
✉️ janis.kupcs@neo.lv

Image

Pārtikas tehnologs

Vineta Peiča

📞 +371 25616229
✉️ vineta.peica@neo.lv

Pektīns un šķiedras

Šķiedras ir svarīga pārtikas sastāvdaļa, kas uzlabo produktu tekstūru, stabilizē mitrumu un palīdz radīt vēlamo struktūru dažādos pārtikas izstrādājumos. Mūsu piedāvātajām šķiedrām ir augsta ūdens saistīšanas spēja, kas uzlabo pārtikas produktu kvalitāti.

Attēls Produkta nosaukums Cena Produkta kods Noliktavā Daudzums
NEO Pektīns E440 NEO Pektīns E440 1.34€ NEO345
Izpārdots
NEO Citrusa šķiedras NEO Citrusa šķiedras 1.34€ NEO346
Izpārdots
NEO Kviešu šķiedras NEO Kviešu šķiedras 1.34€ NEO347
Izpārdots
NEO Bambusa šķiedras NEO Bambusa šķiedras 1.34€ NEO348
Izpārdots

Šķiedru funkcionālās priekšrocības

  • Uzlabota mitruma noturēšana – palielina produktu sulīgumu un samazina svara zudumus apstrādes laikā.
  • Tekstūras un stabilitātes uzlabošana – nodrošina vienmērīgu struktūru gaļas, maizes un piena produktos.
  • Dabisks un ķīmiskus piedevas nesaturošs produkts – iegūts no augiem bez piedevām vai konservantiem.

Produktu veidi un to pielietojums

Citrusaugļu šķiedra

Šī šķiedra tiek iegūta no citrusaugļiem pēc sulas un eļļu ekstrakcijas. Tā ir smalks, plūstošs pulveris ar augstu ūdens saistīšanas spēju.

Pielietojums: maizes izstrādājumi, gaļas produkti, piena alternatīvas, konditorejas izstrādājumi.

Šobrīd pieejamas sortimentā dažādas frakcijas citrusa šķiedras ar daļiņu izmēru līdz > 100µm ar ūdens sasastīšanas spēju līdz 24g/g.