Pektīns un šķiedras
Šķiedras ir svarīga pārtikas sastāvdaļa, kas uzlabo produktu tekstūru, stabilizē mitrumu un palīdz radīt vēlamo struktūru dažādos pārtikas izstrādājumos. Mūsu piedāvātajām šķiedrām ir augsta ūdens saistīšanas spēja, kas uzlabo pārtikas produktu kvalitāti.
Šķiedru funkcionālās priekšrocības
- Uzlabota mitruma noturēšana – palielina produktu sulīgumu un samazina svara zudumus apstrādes laikā.
- Tekstūras un stabilitātes uzlabošana – nodrošina vienmērīgu struktūru gaļas, maizes un piena produktos.
- Dabisks un ķīmiskus piedevas nesaturošs produkts – iegūts no augiem bez piedevām vai konservantiem.
Produktu veidi un to pielietojums
Citrusaugļu šķiedra
Šī šķiedra tiek iegūta no citrusaugļiem pēc sulas un eļļu ekstrakcijas. Tā ir smalks, plūstošs pulveris ar augstu ūdens saistīšanas spēju.
Pielietojums: maizes izstrādājumi, gaļas produkti, piena alternatīvas, konditorejas izstrādājumi.
Šobrīd pieejamas sortimentā dažādas frakcijas citrusa šķiedras ar daļiņu izmēru līdz > 100µm ar ūdens sasastīšanas spēju līdz 24g/g.


